Skip to content

Werkwijze

Werkwijze

Eerste consult

Tijdens het eerste consult maken we kennis en breng ik jouw klachten in kaart. Daarbij vraag ik niet alleen naar de huidige klachten, maar ook naar je ziektegeschiedenis, ziektes die in je familie voorkomen, medicijngebruik en persoonlijke kenmerken. Alles staat met elkaar in verband. Met een compleet beeld kan ik de behandeling voorschrijven die specifiek op jou is afgestemd. Ook aspecten waarvan jij misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn, kunnen van toegevoegde waarde zijn. Daarom neem ik voor het eerste consult uitgebreid de tijd, gemiddeld 1,5 uur. Op basis van alle informatie schrijf ik de passende homeopathische geneesmiddelen voor.

Vervolgconsult

Tijdens het vervolgconsult (meestal na 4-6 weken) kijken we samen naar het verloop van je herstel. Hoe heb je het ervaren? Hoe staat het met je klachten? Waar merk je verbetering? Op basis daarvan kan worden bepaald of je op de goede weg bent of dat er aanvullende homeopathische geneesmiddelen moeten worden ingezet. Een vervolgconsult duurt meestal een uur.

Mocht je tussen de consulten vragen hebben over de behandeling, dan kun je altijd contact met me opnemen.

Verloop

De duur van de homeopathische behandeling is afhankelijk van je klacht en herstelkracht. Chronische klachten zijn langer in het lichaam aanwezig en hebben in de meeste gevallen ook meer genezingstijd nodig.

Acuut consult

Ook bij acute klachten, bijvoorbeeld bij een blessure, oorontsteking of insectenbeet, koorts kan een homeopathisch geneesmiddel snel verlichting brengen. Tijdens een acuut consult van een half uur richt de aandacht zich met name op de specifieke klacht.